0

Wat zorgt voor veroudering van de huid?

 

Er is veel onderzoek gedaan naar huidveroudering. De belangrijkste oorzaken van het verouderen van de huid zijn: geen goed huidverzorgingsritme, onvoldoende bescherming zon & vrije radicalen, roken & alcohol, je leefpatroon (fastfood, diëten, onvoldoende beweging), onvoldoende slaap en teveel stress en buikslapen.

Verder is het een groot misverstand dat je voor een mooie huid hele dure producten moet gebruiken. Een goed ritme in je huidverzorging is eigenlijk veel belangrijker. Reinig elke dag je huid, bescherm je huid op een goede manier (’s-ochtends) en zorg voor voldoende herstel (’s-avonds). Heb je bepaalde problemen zoals pigmentvlekken of donkere kringen onder je ogen? Dan zijn er speciale natuurlijke oliën waarmee je dit kunt herstellen. In ons nieuwe boek lees je hier meer over.

Ook heel belangrijk zijn de juiste nutriënten voor je huid. De huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft naast een goede verzorging ook de juiste voeding nodig. Net als je lichaam dus eigenlijk. Van vitamine C en E bijvoorbeeld is bekend dat deze allerlei positieve effecten hebben op de huid.

Naast de juiste verzorging hebben ook externe factoren een grote invloed op je huid. Wist je dat zelfs je beddengoed van grote invloed is? Kies dus voor natuurlijk en goed ademend materiaal. Ook een regelmatig stoombad is een aanrader voor een mooie, gezonde huid. Natuurlijke olie zoals kokosolie zorgt door de vetten en zuren voor een goede hydratatie en gladde huid. En in de winter is de vochtbalans zeer belangrijk. Een droge huid is niet gezond en zorgt al snel voor extra lijntjes of voor het schilferen van de huid.

Leave a Reply